Marussija može biti spašena?

Prošlogodišnji bolidi, trkačka i rezervna oprema trebali su da se nađu na aukciji koja je bila zakazana za nekoliko dana, sve dok stečajni upravnik nije doneo odluku da se ovaj događaj odloži. Na ovaj način data je prilika potecijalnim investitorima da nastave razgovore o kupovini tima.

John Booth, bivši šef Marussije kazao je da ima vremena da se tim spasi i da se nađe na gridu u 2015. izjavivši – „Možda su razgovori sa novim investitorima u početnoj fazi, ali još ima vremena da se istraže sve opcije.“

Tim se trenutno nalazi na FIA-noj listi učesnika pod imenom Manor GP, gde je ova organizacija dala zeleno svetlo da se u narednoj godini takmiče sa starim bolidima. Celokupna oprema tima se trenutno nalazi u Abu Dabiju odakle bi mogla biti poslata u Melburn. Čak i ako tim nađe nove vlasnike oni bi morali da plate dug Ferrariju od 16.6 miliona funti za motore.

Marussija trenutno ima oko 200 vlasnika, od kojih je jedan od vodećih banka Lloyds Development Capital.

Foto: F1 Fanatic

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video