Auto trke Formula 1

Marussia i dalje neodlučna po pitanju Rusije

U svetlu nesreće koja se dogodila Bianchi-u na prošloj trci u Japanu, tim Marussia-e tek treba da donese odluku hoće li nastupiti sa jednim ili dva vozača.

Bianchi se i dalje nalazi u kritičnom, ali stabilnom stanju, posle nesreće na stazi Suzuka gde je ostao i direktor tima Marussia John Booth.

Na zvaničnoj prijavnoj listi, koja je objavljena u četvrtak u 16h od strane FIA, rezervni vozač Alexander Rossi je prijavljen uz Max Chilton-a, ali još nije doneta odluka da li će se ijedan od dva bolida naći na stazi. Tim je morao da ih prijavi za trku kako bi imao se opcije otvorene, ali i dalje može da povuče jedan ili oba bolida.

Tim je bio u stalnom kontaktu sa Bernie Eccleston-om, koji je potvrdio da neće biti nikakvih posledica ukoliko Marussia odluči da se povuče ovog vikenda iz Sočija.

Tim je najavio da će konačno odluku doneti u petak, a od najvećeg značaja na nju uticaće mišljenje Bianchi-eve porodice.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video