Martin Vugrinec u Red Bull rookie kupu?

Martin Vugrinec, petnaestogodišnji motociklista koji već godinama veoma uspešno nastupa u Šampionatu Srbije u klasi 125 SP na svojoj Apriliji, a od ove sezone i u klasi 600 SBKS na Suzukiju GSXR 600, dobio je poziv iz MotoGP-a da se okuša na kvalifikacionom vikendu za Red Bull Rookie Cup.

Martin će između 14. i 16. oktobra biti u Španiji, na stazi Guardix, gde će se među najboljima takmičiti za mesto u Red Bull Rookie Cup-u. Da podsetimo, u ovom prestižnom takmičenju već nekoliko godina učestvuje turski vozač Toprak Razgatlioglu, kog smo pre nekoliko godina imali prilike da gledamo u Batajnici.

Red Bull Rookie Cup je takmičenje u kom se nadmeću tinejdžeri iz celog sveta, a predstavlja odskočnu dasku u Moto GP svet. Trke ovog šampionata voze se u Evropi, uz trke MotoGP šampionata na stazama Jerez,  Assen, Sachsenring, Brno, Silverston, Misano i Aragon. Momci koji se takmiče u ovom kupu nastupaju na identičnim motociklima koji imaju Moto3 specifikaciju, Reč je o KTM RC 250 R četvorotaktnim motorima.

„Mnogo se radujem ovom testiranju. Deluje kao da su snovi počeli da mi se ostvaruju. Spreman sam pokazati svoj talenat u sportu u kome sam od malena. Ne želim ništa da prognoziram, ali verujem da će sve proći kako treba.“ – kratak je vidno uzbuđeni Martin.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video