Martin startuje sa 16. mesta

Martin Vugrinec je na svojim prvim kvalifikacijama u Red Bull MotoGP Rookie cupu, za trku koja se vozi na stazi Jerez vozio vreme 1.51,993 što je bilo dovoljno za šesnaestu startnu poziciju.

Za start sutrašnje trke kvalifikovala su se 22 vozača, a Martin u svojoj prvoj trci u karijeri ima priliku da osvoji prve bodove. Svakako, iskoristili smo priliku da se čujemo i sa njim.

„Još se upoznajem sa motorom, ali nije loše za prve kvalifikacije u sezoni. Završio sam šesnaesti, u istoj sekundi sa devetoplasiranim vozačem.“ rekao nam je Martin, koji na pitanje kako je zadovoljan kvalifikacijama odgovara – „Pa nije loše za prve kvalifikacije, ali može to i bolje. Nadam se da ću stići do poena.“

RB MGP RC

Danas su vožena dva slobodna treninga i jedan kvalifikacioni. Prvi trening Vugrinec je završio sa vremenom 1.54,058, da bi već tokom sledećeg treninga spustio vreme za više od sekunde (1.52,760). Jvalifikacije su došle kao šlag na tortu, a šta će biti na trci, ostaje nam da vidimo danas od 16:30.

Na trci će prvi startovati Bendsneyder koji je današnje kvalifikacije završio s vremenom 1.49,796, drugi je bio Olly Simpson, koji je bio 0,373 sekunde sporiji, a trćei Gutierrez sa zaostatkom manjim od pola sekunde.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video