Martin niže pobede na Grobniku

Mladi Martin Vugrinec iz Novog Marofa, prošle je godine nastupao u Red Bull MotoGP Rookie kupu. Ove godine nije imao sreće da nastavi učešće, ali će se oprobati na trkama širom Evrope.

Ove godine Vugrinec će nastupati u Alpe Adria šampionatu, ali koristi svaku priliku za vožnju, kako ne bi ispao is forme. Na Grobniku je odvozao do sada tri trke, prve dve sredinom aprila kada je u prvoj trci nadmašio Lucu Tamasinija i Vedrana Močiboba, dok mu je u drugoj trci pobeda izmakla za malo.

Proteklog vikenda Martin je vozio još jednu trku na Grobniku, u okviru italijansog BOBO Kupa, gde je pobedio njihovog asa Andreu Frescurua. Sada se Martin fokusira na Alpe Adria šampionat. Narednih desetak dana s ocem Ivicom provešće na Slovakiaringu gde će se pripremati za prvu trku ovog šampionata.

Martin je u potpunosti spreman, trenirao je naporno, svakodnevno tokom cele zime u teretani i na biciklu. Obnovljeni su sponzorski ugovori sa većinom starih i stalnih sponzora, a potpisani su i neki novi.

„Naravno najveću podršku i dalje imamo od Bernarde, PZC-a i Geobima, Unior-a, Dunlopa(Unikomerc), AMD Motoopreme, Comet-a i Jani-Race proizvođača trkačih komponenti od karbona. Novi sponzori su MB Produkt, Intercars, Vivas vending i Šepić Commerce a sa nekima upravo pregovaramo.“ kaže Ivica Vugrinec.

„Planiramo odvesti barem dvije trke Evropskog prvenstva, ne znamo još koje i gdje i jednu trku završnice svjetskog u Španjolskoj na kraju sezone ako budu financije to dopuštale. Sve u klasi 600 superstock na novom Kawasakiju ZX6 R čije smo kompletne pripreme odradili sami uz pomoč najvećih stručnjaka u Hrvatskoj ( Marka Slavića iz Rijeke LUTEC RACING, koji je vodeći stručnjak za ovjes na ovim prostorima i jedan od dvojice Martinovih mehaničara u slijedećoj sezoni, te Zdravka Petrićevića DOC- DINO iz Vinkovaca najjačeg stručnjaka glede elektronskog mapiranja i podešavanja motocikala u HR i šire, također važnog člana Martinovog tima.“ nastavlja Ivica

Martin je član 1. Hrvatskog moto kluba Zagreb, a vozi za LUTEC RACING TEAM u kojem osim njega nastupa njegov prijatelj i timski kolega Marin Ivanov, višestruki prvak Hrvatske u klasi 600 sst koji se od ove sezone takmiči u klasi 600 supersport. Martin ističe da je njegov matični bazni tim Vugrinec Racing Team.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video