Marquezu treba vremena posle pada u Almeriji

„Hoću da uživam na motoru ponovo, to je ono što mi je potrebno. To je glavni uzrok dobrih vremena, a ja moram da povratim taj osećaj,“ izjavio je Alex Marquez.

Moto 3 šampion Alex Marquez ostao je 26. u poretku nakon suvog dana na testiranju u Valensiji. Vozač Estrella Galicia Marc VDS tima je frustriran napustio stazu zbog pogoršanja vremenskih uslova. Zbog toga nije mogao da nastavi sa upoznavanjem Kalexa koji će voziti ove sezone.

Postavljanje vremena je bilo od posebne važnosti nakon incidenta tokom privatnog testa uoči testiranja u Valensiji. „Na početku moje prve godine u Moto 2 šampionatu, najpotrebniji su mi krugovi, mnogo krugova, posebno zbog toga što se trenutno ne osećam prijatno na motoru jer sam imao pad u Almeriji prošle nedelje.“

„Potrebno mi je da počnem da uživam na motoru ponovo. Na žalost, vreme u Valensiji mi nije dozvolilo da odvozam više krugova. Zapravo sam imao samo jedan dan testiranja. Imamo pred sobom tri dana testiranja u Jerezu gde ćemo, ukoliko nas vreme posluži, nadoknaditi izgubljeno vreme na stazi.“

Marquezov bivši timski kolega Alex Rins je ove nedelje bio najbolji novajlija, plasiran na šestoj poziciji.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video