Marquez: „Do petka je sve pod znakom pitanja“

MARC MARQUEZ SPA REPSOL HONDA TEAM HONDA MotoGP GP Qatar 2016 (Circuit Losai) 17-20/03.2016 photo: MICHELIN

Marc Marquez je osvojio treću poziciju u Kataru, čime je ostavio iza sebe slabu pred sezone u kojoj se RC213V mučio da se prilagodi novom jedinstvenom ECU softveru.

To je bila prva Marquezova trka na Michelin gumama. Ali ovog vikenda to će biti još veći korak u nepoznato, jer, za razliku od Katara na Termas de Rio Hondo stazi nije bilo zimskih testiranja. Marquezova glavna nada je uspešno ‘prebacivanja’ set-upa i Katara u Argentinu što bi značilo da su pronašli efikasan bazni set-up na kome će radit.

„Odlazimo u Argentinu pozitivno raspoloženi nakon osvajanja treće pozicije u Kataru, što je rezultat koji nije bio predvidiv pre početka sezone. Radili smo veoma naporno i veoma dobro sa Hondom i timom preko vikenda, i onda na dan trke bili smo u stanju da budem jak,“ rekao je Marquez.

„Naravno da ovde nismo imali zimska testiranja na koja možemo da računamo pa ćemo morati da vidimo da li će set-up koji smo pronašli u Kataru ove takođe raditi. To bi bio dobar korak napred za nas, generalno, i mogli bi ciljati na malo bolji rezultat u nedelju.“

„Naravno to će biti pod znakom pitanja do petka ali sve u svemu, Argentina je staza koju volim. Ovde smo uvek bili brzi, tako da rado očekujem ovaj vikend.“

Marquez je pao na prošlogodišnjoj trci u Argentini dok se borio sa Rossijem u završnim fazama trke. To je bio prvi od tri incidenta između njih dvojice, zatim su usledili Assen i Sepang.

 

 

 

Foto: michelin.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video