Marquez u sličnoj situaciji kao Rossi 2006.

Aktuelni dvostruki MotoGP šampion Marc Marquez ima zaostatak od 49. bodova za liderom Valentinom Rossijem, ali Italijan najbolje zna da Hondina zvezda još uvek može da napravi preokret.

Tokom dramatične sezone 2006. godine, kada smo takođe imali tri konkurentna poizvođača, Rossi je nadoknadio zaostatak od 51. boda u roku od samo pet trka i preuzeo vođstvo od Nickya Hayden pred finale u Valensiji.

Rossi je izgubio titulu nakon pada u Valensiji, ali sa preostalih dvanaest rundi u sezoni 2015. Marquez i Honda imaju mnogo više vremena na svojoj strani.

Rossi je osvojio 65. bodova nakon prvih šest trka sezone ’06, dok je Marquez osvojio 69. bodova u istoj fazi ove godine. Rossi je kao i Marquez dva puta ostao bez bodova ali je osvojio dve pobede umesto jedne koju Marquez ima do sada.

Marquez je trenutno peti u generalnom plasmanu iza Rossija, njegovog timskog kolege Jorge Lorenzaa, kao i Ducatijevih vozača Andree Doviziosa i Andree Iannonea.

 

 

Foto: highrevs.net

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video