Marquez u Assenu koristi šasiju iz 2014

Repsol Honda je danas potvrdila da će Marc Marquez ovog vikenda u Assenu koristiti šasiju iz 2014. Španac je tu šasiju kratko testirao posle Velike nagrade Katalonije pre nego što je kiša prekinula testiranja. Nakon toga Marquez je rekao da je bolji osećaj na staroj šasiji ali da zbog vremena nisu imali vremena da naprave detaljnu analizu.

„Osećam se dobro i postoji dobar potencijal,“ rekao je Marquez nakon testa. „Ali stvar je u tome što sam odvezao samo 5-7 krugova i ne mogu reći da li je mnogo bolje ili gore, jer morate da probate sa novim gumama, sa starim gumama, sa dugim vožnjama.“

Marquez je u Španiji koristio šasiju iz 2014 sa trenutnom zadnjom viljuškom i verovatno će i ovaj vikend startovati sa sličnom konfiguracijom pre nego što odluči da li će nastaviti sa starom šasijom.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video