Moto trke MotoGP

Marquez startuje sa prve pozicije

Prošlogodišnji MotoGP šampion Marc Marquez, na sutrašnjoj trci startovaće sa prve pozicije, nakon što je po kišnim kvalifikacijama odvezao najbrži krug.

Nakon što su se iz prvog kvalifikacionog treninga, u drugi kvalifikacioni plasirali Valentino Rossi i Dani Pedrosa, otpočela je borba najbržih. Ducatijevi vozači postavljali su odlična vremena, ali im to nije bilo dovoljno jer je Španac svaki pokušaj skidanja sa pol pozicije kažnjavao dodatnim skidanjem vremena.

Najveće iznenađenje svakako je Karel Abraham, povratnik u MotoGP koji je na svom Ducatiju stigao do druge startne pozicije. Čeh je tokom svog najbržeg kruga pratio Marca Marqueza. Treća pozicija pripala je Calu Crutchlowu koji će nam zasigurno pružiti odličnu vožnju ukoliko sutra bude padala kiša.

Iz drugog startnog reda kreće još jedan Ducati – Danilo Petrucci, koji je kvalifikacije završio ispred fabričkih vozača Honde i Yamahe, Danija Pedrose i Mavericka Vinalesa, pobednika prve trke sezone.

Na čelu trećeg startnog reda naćiće se Valentino Rossi koji je u poslednjim krugovima pomerio Apriliju i Aleixa Esparga na osmo mesto, ispred Lorisa Baza.

Alvaro Bautista krenuće iz četvrtog startnog reda, uz Folgera i Iannonea koji je vozio katastrofalne kvalifikacije.

Dok privatni Ducatijevi vozači slave dobre pozicije, fabrički vozači se nisu proslavili pa će tako Andrea Dovzioso sutra startovati sa 13. pozicije, ispred Zarca i Scotta Reddinga. Drugi Ducatijev fabrički vozač, Jorge Lorenzo, startovaće sutra sa 16. startne pozicije, uz Millera i Espargara na KTMu.

Sedmi startni red pripada Smithu, Rabatu i Barberi, koji su završili ispred Lowesa i Alexa Rinsa.

foto: MotoGP.com

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video