Marquez startuje kao prvoplasirani

Na današnjim kvalifikacijama najbrže vreme napravio je Marc Marquez, koji je na kraju izjavio kako je Rossi pripremao brz krug i da ga je zato napao kako bi došao do pol pozicije.

Mišljenja nakon kvalifikacionog treninga bila su podeljena. Navijači Rossija tvrde da ga je Marquez blokirao, dok Marquezovi tvrde da ništa nije bilo sporno. Uglavnom, jasno je samo da je Španac napravio najbrži krug i da će sutra startovati sa pol pozicije.

Iz prvog startnog reda, pored Marqueza, startuju Jorge Lorenzo i pobednik prošlonedeljne trke Andrea Iannone. Četvrta startna pozicija pripala je Aleixu Espargaru i zahvaljujući tome imamo četiri proizvođača na prva četiri mesta – Honda, Yamaha, Ducati i Suzuki.

Izvandredni Hector Barbera startovaće sa pete pozicije, dok je Rossi ispustio brz krug i sutra startuje sa šeste pozicije. Treći startni red pripada Doviziosou, Vinalesu i Pedrosi. Crutchlow startuje kao desetoplasirani, uz Smitha i Espargara.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video