Marquez spreman za otvaranje sezone u Kataru

Vozač Repsol Honde, Marc Marquez, je bio razočaran što je zbog kiše propustio završni dan poslednjeg, predsezonskog testa u Kataru.

Kiša je ograničila poslednji planirani trening na Losail stazi, jer vozačima nije bio dozvoljen izlazak na stazu zbog kiše, i iz bezdednosnih razloga, jer su reflektori stvarali opasne refleksije koje mogu da utiču na vidljivost.

Marquez je test završio kao drugi najbrži, sa kombinovanim vremenom i krugom od 1m 55.091s, koje ga je ostavilo 0.184s iza Ducatijevog vozača, Andree Doviziosa. Najboljih 14 vozača su pokrivali vreme manje od jedne sekunde.

„Sramota je što je poslednji dan otkazan zbog kiše, ali sam zadovoljan time kako ulazimo u prvu trku. Tokom vremena ćemo videti kako nam ide na različitim stazama, ali možemo oceniti pozitivnom ocenom napredak koji smo napravili ove zime“, rekao je aktuelni svetski šampion.

„Ne mogu da dočekam da počne sezona ovde u Kataru, koja je za nešto više od nedelju dana. Biće zanimljivo pošto je ovaj test blizu trke, i svi će biti čvršći. Kao što možete videti po vremenskoj listi iz protekla dva dana, razlike će biti veoma male.“

Marquezov timski kolega, Dani Pedrosa, rekao je da je on „nestrpljiv“ zbog početka sezona, koja je 29.marta.

„Nažalost nismo bili u mogućnosti da izađemo danas na stazu. Mi smo imali neke stvari za testiranje, ali se to nije desilo. Testiranje je sada gotovo i idemo pravo na trku, nestrpljiv sam,“ rekao je on.

„Evolucija  koju smo imali u predsezoni je bila pozitivna, i svakog dana kada smo vozili, poboljšavali smo stvari. Sada smo u mnogo boljoj formi u odnosu na test u Valensiji. Sada, prva trka dolazi i moramo da budemo konkurentni.“

 

Foto: www.crash.net

Video