Marquez: Postoji dosta prostora za unapređenje

Marc Marquez je tokom dva dana testiranja u Valensiji bio najbrži. Sredu je utrošio kako bi testirao novu Magneti Marelli elektronsku jedinicu za 2016. godinu. Tokom 42 kruga koje je proveo na stazi, Španac je testirao motor za 2016. godinu, ali mu je bilo teško da se navikne na novu elektroniku.

„Vremena i pozicije na ovom testiranju nisu bitne, bitno je da smo videli da postoji još dosta prostora za unapređenje. Mislim da ćemo svi imati puno posla sa novom elektronikom, jer je veoma različita u odnosu na onu koju smo koristili ove sezone.“ kaže mladi Španac.

„Danas smo ceo dan proveli analizirajući Magneti Marelli softver. Moraćemo raditi na izlascima iz krivina, pre nego na motornom kočenju i sistemu protiv propinjanja motora, za koje ne osetim da se preterano razlikuju. Probali smo mnogo stvari, ali je veoma dug proces pronalaženja dobre baze. Nakon svake vožnje od pet krugova na stazi, provodio sam puno vremena u garaži. Probao sam i novi motor i tu ima mnogo podešavanja, ali za početak moramo da se pozabavimo elektronskom jedinicom.“ završava Marquez.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video