Moto trke MotoGP

Marquez ponovo najbrži u Austinu

Ako neka staza nekome može da pripada, Austin je svakako Marquezova staza. Nakon dve loše trke u 2017. godini, Marquez je odvezao savršen poslednji krug na kvalifikacijama i stigao do prve pol pozicije u ovoj sezoni.

Vinales je nekoliko sekundi pre kraja kvalifikacija uspeo da stigne do prve pozicije, koju mu je Marquez „preoteo“ u poslednjim momentima, te Vinales startuje sa druge pozicije. Prvi startni red upotpunjuje Valentino Rossi, koji je još jednom imao katastrofalan vikend sve do poslednjeg kruga.

Iz drugog startnog reda startuju Dani Pedrosa, Johan Zarco koji je odvezao odlične kvalifikacije i Jorge Lorenzo koji se u Q2 plasirao iz prvog kvalifikacionog treninga. Iz trećeg reda startuju Dovizioso, Folger i Crutchlow. Scott Redding, ali i Iannone i Miller koji su pali tokom treninga startuju iz četvrtog reda.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video