Marquez: „Osećam se dobro na motoru“

Marc Marquez je pokazao određenu dozu napretka tokom protekla tri dana testiranja na Phillip Islandu i uspeo da završi kao vodeći.

Trodevni predsezonski test u Australiji se danas završio, a Marc je završio kao prvoplasirani. Test je bio veoma produktivan za tim Repsol Honda, prikupili su dosta značajnih informacija o gumama i podešavanju motora. Ovi podaci će biti vredni za Hondine inžinjere kada se vrate u Japan i nastave svoj dalji rad.

Od samog početka Marquez je počeo svoje krugove veoma agresivno, međutim kiša je počela da pada oko podneva što dovodi do čekanja u garaži do 3 sata. Kada se akcija nastavila, Marquez je preuzeo vodeću poziciju sa vremenom od 1 minuta 29 sekundi 158 hiljaditinki, koje je i ostalo najbrže vreme dana. U svom poslednjem izlasku na stazu Marquez je pao u devetoj krivini, ali bez posledica. Danas je odvezao ukupno 64 kruga, a najbolje vreme je ostvario u 48. krugu.

Suzukijev vozač Maverick Viñales je vozio dosta dobro tokom protekla tri dana testa i zauzeo 2. poziciju, sa samo 0,027 sekundi zaostatka za vremenom Marqueza.

Marc Marquez: „Sve u svemu ova tri dana su bila veoma dobra. Posebno sam zadovoljan današnjim danom, jer smo napravili veliki korak napred. U popodnevnim satima sam uspeo da održim dosta brz tempo, a ovo je prvi put da se u predsezonskom testiranju osećam dobro na motoru i novim gumama. Što se tiče pada počeo sam da forsiram i izgubio sam kontrolu nad prednjim delom motora i pao. Ono što je važno je da nisam povređen i da je krajnji ishod posla koji smo danas odradili pozitivan. Juče smo se fokusirali na prilagođavanje elektronike i pronalaženje dobre baze, a danas mislim da smo uradili dobar posao u potrazi za ravnotežom u podešavanju motora.“

Video