Marquez: Ovogodišnji šampionat je drugačiji

Dve trke u novoj MotoGP sezoni su prošle, a aktuelni dvostruki svetski šampion, Marc Marquez, već zna da će ovaj šampionat biti puno drugačiji od prethodnog, 2014.

Zvezda Repsol  Honde je prošloj(i prvoj) trci na stazi Termas de Rio Hondo prišla sa 14 poena prednosti, i svoj put nastavili za deset uzastopnih pobeda, i rekordnih 13 u sezoni.

Marquez je trenutno treći u 2015. plasmanu, samo pet poena iza lidera Valentina Rossija, posle prošlonedeljne pobede u Teksasu.

„Znam da je prvi deo prošle godine bio poseban, i već mi je jasno da je ovogodišnji šampionat drugačiji,“ rekao je Marquez u četvrtak. „Morate biti strpljivi. Ne možete pobediti svaku trku. Ne možete biti na vrhu u svakoj trci.

„Najbitnija stvar jeste konačan rezultat, i ako želite tamo biti na kraju, kao što smo videli u prošlosti, morate biti konstantni. Tako da ćemo pokušati da budemo na dobrom nivou ovog vikenda, ako ne bude moguće pobediti, bolje je završiti na podijumu i biti uvek tu u šampionatu.“

Marquez je počeo ovu sezonu sa greškom na prvom skretanju u Kataru, zbog čega je trku završio sa poslednjeg na petom mestu. 22-godišnjak je priznao da je osvajanje pole pozicije u Teksasu ono što mu je bilo potrebno.

„U ovom trenutku, šampionat je zanimljiv za gledaoce,“ rekao je on za neposrednu bitku između Yamahe, Ducatija i Honde. „Nakon Katara moja briga je bila da se vratim jak u šampionat, i sada sam samo pet bodova iza Valentina.

„Prošle godine sam se osećao veoma dobro na ovoj stazi. Uživao sam. Prvih osam krugova trke su bila lukava, bio sam na osmoj poziciji mislim, i onda sam se povratio. Prošle godine sam se osećao dobro ovde, ali kao što smo videli u Ostinu, ostali momci su se takođe poboljšali, pa ćemo raditi naporno da pokušamo da budemo na istom nivou.“

Hiroshi Aoyama će nastaviti da zamenjuje Danija Pedrosu, uporedo sa Marquezom, na Repsol Hondi ovog vikenda. Pedrosa se oporavlja nakon operacije ruke.

 

Foto: www.gpmalaysia.com

Video