Moto trke MotoGP

Marquez ostaje veran Hondi

Aktuelni šampion, Marc Marquez, potpisao je novi dvogodišnji ugovor sa Repsol Hondom. To znači da će šestostruki svetski šampion ostati veran Honda porodici najmanje do kraja 2020. godine.

Vest je stigla jutros, kao ne baš preveliko iznenađenje, uzimajući u obzir da se Marquezovo ime pored Honde, dovodilo u vezu još samo sa KTM fabrikom, zbog zajedničkog sponzora Red Bulla. Sudeći po testiranjima, jasno nam je da austrijska fabrika ima još mnogo posla, i da je ovaj Marquezov potez sasvim očekivan. Španac je i ranije davao izjave da se u Hondi oseća kao kod kuće.

‘Uzbuđen sam što ću nastaviti da se trkam za Hondin fabrički tim u MotoGP šampionatu. Ponosan sam sto sam član Honda porodice, i cenim kako Honda i tim uvek nastoje da mi pruže sve što mi je potrebno. Takođe želim da se zahvalim svima koji su mi davali podršku tokom svih ovih godina. Prva dva zvanična testa su prošla zaista dobro, i sa mojim obnovljenim ugovorom, sada mogu da se skroz fokusiram samo na trke. Nastaviću da uživam u trkanju, da delim svoju radost sa svima i uradiću sve što mogu da ostvarim naše zajedničke ciljeve.’ rekao je Marquez posle potpisivanja ugovora.

Predsednik Honde Yoshishige Nomura izjavio je: ‘Veoma sam zadovoljan što će Marc Marquez nastaviti da vozi za naš fabrički tim. U mogućnosti smo da Vas obavestimo o produžetku ugovora, u već ovako ranoj fazi, usled našeg međusobnog poverenja i zajedničke strasti prema trkama. Siguran sam da mu možemo obezbediti sve potrebne uslove da se koncentriše na finalna testiranja ovog vikenda, i da snažno možemo početi novu sezonu.“

Poslednja predsezonska testiranja nas očekuju 1. marta na stazi Losail, Qatar, a šampionat počinje, na istom mestu, 18. marta.

Video