Marquez o Aragonu – Ovo mi je omiljena staza

Pre nešto više od nedelju dana, na stazi u Italiji, Pedrosa je dobrom vožnjom osvojio treće mesto, ali je lider svetskog šampionata Marquez pao u desetom krugu. Svetski šampion uspeo je da se vrati na stazu ali je završio tek na 15. mestu.

Markez i Pedrosa doživeli su uspone i padove u Aragonu. Markez je 2010. godine pao u prvom krugu, nastupajući u klasi 125cc, 2011 se vraća po pobedu ali osvaja drugo mesto, godinu dana kasnije pobeđuje u MotoGP-u.

Pedrosa osvaja drugo mesto u svoja prva dva nastupa u Španiji, a zatim pobeđuje 2012. godine, nažalost posle kontakta sa Markezom prošle godine, prvi put ne završava nastup na stazi na kojoj je uvek bio veoma jak.

Sumiranjem utisaka pred 14. trku Markez izjavljuje: „Posle razočaravajućeg vikenda u Italiji, lepo je vratiti se kući i voziti ispred domaćih navijača u Aragonu. Ovo je moja omiljena staza u kalendaru. Imali smo dobre rezultate u proteke tri godine i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Prvi i poslednji sektor su tehnički zahtevni i neophodno je biti brz u krivinama, radićemo naporno od petka da bi u nedelju bili na vrhu“.

Pedrosa dodaje: „Prošla godina očigledno nije bila dobra za mene, ali i pored toga uvek sam dobro vozio u Aragonu i radujem se ponovnoj trci isped domaće publike, čija je podrška uvek velika i daje snažnu motivaciju“.

„Markez ima veliku prednos u šampionatu , moj cilj će svakako biti pobeda i zadržavanje drugog mesta u generalnom plasmanu“ – jasan je Pedrosa.

.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video