Marquez: „Napravio sam grešku i izgubio prednji kraj“

Marquez je trku počeo sa pol pozicije 29. put u svojoj MotoGP karijeri ali je zbog lošeg starta već u prvoj krivini pao na treću poziciju. Ubrzo se izobrio sa Ducatijem GP15 Andree Ianonnea i krenuo u poteru za vodećim Jorge Lorenzom.

Međutim, Marquez pravi grešku u 12. krivini, gubi prednji kraj i peti put u sezoni ne završava trku, najviše što je ikada imao u jednoj sezoni MotoGP svetskog šampionata. Marquez je i dalje treći u generalnom plasmanu ali sada ima zaostatak od 79. bodova za vodećim Valentinom Rossijem.

Marc Marquez: „Jedino mogu da se izvinim timu i fanovima, jer smo radili veoma dobro i imali smo veoma dobar tempo tokom celog vikenda. U drugom krugu, na kočenju pred 12. krivinu, napravio sam grešku i izgubio prednji kraj. To je moja greška i izvinjavam se. Kada sezona nije dobra za vas, ništa vam ne ide na ruku, i čini vam se da ove sezone sve otkrivamo na teži način. Još uvek ima četiri trke do kraja i mi ćemo pokušati da budemo na vrhu i borićemo se do kraja.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video