Marquez najbrži u slobodnim treninzima

Tokom trećeg slobodnog treninga u MotoGP klasi padala su vremena iz minuta u minut, a Jorge Lorenzo je svoju prvu poziciju morao da prepusti mlađem sunarodniku.

Marc Marquez vozio je vreme 1,32,392 što je bilo samo 0,029 sekundi sporije od Bradley Smitha koji je zauzeo poziciju broj dva. Andrea Iannone bio je 0,326 sekundi sporiji od Marqueza i nalazi se na trećem mestu.

Četvrta pozicija pripala je drugom Hondinom vozaču, Daniji Pedrosi, koji je bio 0,367 sekundi sporiji od klupskog kolege. Juče najbolji Jorge Lorenzo nalazi se tek na petoj poziciji, sa gotovo pola sekunde zaostatka.

Crutchlow je zauzeo šestu poziciju, a braća Espargaro, Aleix i Pol zauzeli su naredne dve pozicije. Valentino Rossi bio je 0,589 sekundi sporiji od Marqueza i nalazi se na devetoj poziciji, uz Mavericka Vinalesa koji je poslednji među vozačima koji idu direktno u Q2. Favoriti za Q1 svakako su Hernandez i Dovizioso koji su zauzeli pozicije 11 i 12 tokom tri treninga.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video