Uncategorized

Marquez najbrži u Nemačkoj

Kako je trkački vikend počeo, tako se i završio. Marc Marquez je dominantnom vožnjom stigao do pobede, uz 2,2 sekunde prednosti. Međutim, od starta nije sve delovalo tako.

Nakon odličnog starta Jorge Lorenzo izbio je na čelo trke, ispred Hondinog dvojca, Iannonea i Rossija. Ubrzo zatim Rossi obilazi Iannonea i narednih nekoliko krugova dobijamo vožnju u točak četvorice najbržih.

Marquez nije dugo želeo da čeka, te obilazi Lorenza i izbija na prvu poziciju na kojoj se zadržao do finiša trke. U isto vreme Rossi obilazi Pedrosu, a nekoliko krugova kasnije i Lorenza.

Nakon prve trećine trke Pedrosa se budi, izbija na treću poziciju, a nakon nekoliko krugova i na prvu. Rossi je do kraja trke pokušavao da ga obiđe, ali trud je bio uzaludan. Na kraju trke pozicije na postolju su – Marquez, Pedrosa, Rossi.

Jorge Lorenzo, vidno ljut, otišao je u garažu kao četvrtoplasirani, ali je trku završio ispred Iannonea, Smitha, Crutchlowa, Pola Espargara, Petruccia i Aleixa Espargara. Andrea Dovizioso i Scot Redding su doživeli padove u toku trke.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video