Marquez najbrži prvog dana

Španac Marc Marquez postavio je najbrže vreme tokom prvog i drugog slobodnog treninga. On je bio brži od Lorenza i Vinalesa koji su završili na pozicijama dva i tri, dok je Doktor na poziciji devet.

Iako je na jutarnjem treningu u Australiji Lorenzo bio nešto brži, popodvnevnih 35 stepeni više je odgovaralo Marquesu koji je postavio vreme 1’29.383 i u kombinovanim rezultatima prvog dana ima prvo mesto, sa pet stotinki prednosti u odnosu na Lorenza.

Vozač Suzuki Ecstar tima Maverick Viñales uz oduševeljenje svih pristunih trening završava na trećem mestu, ispred Andree Iannonea na Ducatiju i sa samo 0,135 sekundi zaostatka za vodećim Marquezom. Najbolje plasirani vozač iz privatnog tima je Cal Crutchlow koji je trening završio na petoj poziciji sa 0,196 sekundi zaostatka za vodećim.

Pobednik trke u Motegiu, Dani Pedrosa, završio je prvi dan na šesto poziciji sa nešto manje od pola sekunde zaostatka za vodećima, a iza njega su se našli Danilo Petrucci na Ducatiju i Bradley Smith na Yamahi Tech3.

Lider u prvenstvu Valentino Rossi uz zaostatak od 0,658 sekundi za Marquezom završio je trening na devetoj poziciji. Zanimljivo je da krajem drugog slobodnog treninga Rossi nije prelazio na nove gume, kao ostali vozači, već je testirao izdržjivljost istrošenih pneumatika na visokih 35 stepeni.

Aleix Espargaro je poslednji vozač koji je završio trening u prvih deset, Jack Miller završio je na poziciji, a Hayden i Barbera su poslednja dva vozača koja su završila trening u istoj sekundi kao i prvoplasirani. Andrea Dovzioso nikako nije mogao bolje od 14. pozicije, a Pol Espargaro je trening završio tek na 15. poziciji.

Kvalifikacioni treninzi za MotoGP klasu voze se u noći između petka i subote, s početkom u 06:10.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video