Marquez najbrži na prvom treningu

Ovog vikenda vozi se deveta MotoGP runda u Nemačkoj. Marc Marquez ima niz od pet pobeda na ovoj stazi. Pitamo se da li ga može nastaviti?

Na prvom treningu španac je vozio krug s vremenom 1:21,766, što je bilo 0,336 sekundi sporije od trenutno vodećeg u šampionatu, Valentina Rossija.

Najprijatnije iznenađenje svakako je Scot Redding, koji je postavio treće najbolje vreme, svega 0,065 sekundi sporije od Rossija. Pedrosa je bio četvrti, a Hernandez peti. Još jedan ducati našao se na šestom mestu, a za njegovim upravljačem nalazi se Andrea Dovizioso. Jorge Lorenzo nije delovao najbolje, te je stigao tek do sedme pozicije. Prvih deset čine još Aleix Espargaro, Crutchlow i Iannone.

U Moto3 treningu koji je prvi vožen danas, Danny Kent još jednom je pokazao dominaciju, vozivši krug više od 0,6 sekundi brže u odnosu na Fabia Quartarara. Bastianini je trening završio na trećoj poziciji, Vazquez na četvrtoj, a Fenati na poziciji broj pet.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video