Moto trke Priče iz boksa

Marquez na Superprestigio

Nakon što je prvi dan završio na čelu tabele, Španac Marc Marquez očekuje da će se danas na stadionu u Barseloni voziti ozbiljna bitka na prljavoj stazi.

Španac kaže da u ovim trkama koje se voze na izuzetno kratkim stazama, veliki udeo u igri ima element sreće. Marquezovo najbrže vreme iznosilo 11,7 sekundi. Dan je završio ispred sunarodnika Toni Eliasa koji je bio desetinku sporiji i 0,2 sekunde ispred profesionalca na prljavim stazama Ferrana Cardusa.

Marquez je rekao da je ovo treći Superprestigio i da je oduševljen, jer kako kaže, sve ide na bolje. Sve više publike dolazi na trke koje su mnogo zanimljive kako za vozače, tako i za publiku.

„Ove godine će biti još teže, ali ću pokušati da dam sve od sebe, kao i uvek. „Dirt Track“ trke su veoma kratke i start je ubedljivo najvažniji. Međutim, potrebno je i puno sreće, kao što sam je ja imao prošle godine.“ kaže Španac. „Kod ove discipline lako je voziti kada si sam, ali kada voziš sa drugim vozačima, sve postaje mnogo teže.“

Marquez je u jednom trenutku zamenio motocikl sa Amerikancem Rufeaom. „Pitao me je da se menjamo motora i ja sam pristao. Njegov motor je skroz drugačiji. Ok, slažem se, oba motora su Honda. Njegov motor ima bolje prijanjanje, dok ja veće opterećenje imam na prednjem točku.“

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video