Marquez: „Moramo da sačekamo i vidimo šta će se desiti“

Tokom Q2 Marc Marquez nije pokazivao znakove da je pre samo nekoliko nedelja njegova ruka operisana. Vozač Repsol Honde postavio je dominantno vreme od 1’28.364 i osigurao pol poziciju sa 0.316s prednosti. Phillip Island ima jedinstvene vremenske uslove, u jednom momentu može biti toplo i sunčano a onda za nekoliko minuta može pasti jaka kiša i zbog toga Marquez čeka nedelju da bi video kakav ga izazov očekuje na australijskoj stazi.

Ne samo da nikada nije osvojio pobedu na ovoj stazi, Marquez na oba svoja predhodna nastupa na Velikoj nagradi Australije nije ni završio trku. Završena trka biće primarni cilj Hondinog vozača, ali njegov tempo tokom vikenda sugeriše da će biti u konkurenciji za podijum. Iako mu je titula izmakla, Marquez može odigrati ključnu ulogu u odlučivanju o tome koji će Movistar Yamahin vozač podići krunu.

Marc Marquez: „Zadovoljan sam kako je dan protekao, i naravno sa pol pozicijom! Hvala timu za njihov rad, imamo dobar tempo za sutra i mi smo spremni da se sutra borimo za podijum i nadamo se pobedi. Međutim, moramo sačekati i videti šta će se desiti, jer je ovde svaki dan drugačiji, može biti sunčano ali se onda odjednom mogu pojaviti oblaci, i ključno će biti tumačenje uslova na stazi kako bi imali dobru trku.“

 

 

 

Foto: motorionline.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video