Marquez kreće sa prve pozicije

Marc Marquez uspeo je da reši sve nedostatke i sigurno, još od prvog kruga kvalifikacija, dođe do prve startne pozicije u Indijanapolisu.

Marc Marquez vozio je vreme 1:31,884, što je bilo 0,171 sekundu brže od vremena Dani Pedrose koji kreće sa pozicije dva i 0,302 sekunde brže od Jorge Lorenza koji će sutra krenuti sa treće startne pozicije.

Najbrži u drugom startnom redu bio je Cal Crutchlow sa vremenom 1:32,208. Najbolje plasirani Ducati, nalazi se na petom mestu, a za njegovim upravljačem je Danilo Petrucci, koji je bio 0,026 sekundi brži od Bradley Smitha.

Andrea Ianonne je u poslednjim sekundama treninga uspeo da se dokopa sedme pozicije i za 0,043 sekunde pomeri Valentina Rossija na poziciju osam, dok će Vinales krenuti sa devete pozicije.

Četvrti startni red pripada Andrei Dovizioso i braći Espargaro, Polu i Aleixu. Redding, Barbera i Hernandez kreću iz petog startnog reda, ispred Millera, Bradla koji je u prvim kvalifikacijama na Apriliji uspeo da se nađe ispred klupskog kolege, Alvara Bautiste, koji je zauzeo poziciju 18.

Preostale pozicije na startu zauzimaju Laverty, Hayden, De Angelis, Di Meglio i Toni Elias.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video