Marquez: „Koristili smo ‘tri-gume’ strategiju i dobro je funkcionisalo“

Nakon što se temperatura staze gotovo udvostručila, zamenski vozač Hiroshi Aoyama nije mogao da pronađe bolji osećaj na Hondi RC213V i nije uspeo da se plasira u Q2. Njegovo vreme od 1’39.715 obezbedilo mu je 15. poziciju za sutrašnju trku. Marc, koji je bio najbrži celog dana odlučio se za tri-stop strategiju u Q2, kako bi maksimalno iskoristio svaku novu gumu. Bio je u stanju da poboljša vreme pri svakom izlasku a njegovo pol vreme od 1’37.802 je više od pola sekunde bolje od drugoplasiranog Aleixa Espargara i samo 0.119 lošije od njegovog pol rekorda iz 2014.

Marc Marquez: „Danas sam zadovoljan, jer smo bili u mogućnosti da se borimo za pol i eventualno ga osvojimo. Bilo je zabavno, jer smo koristili ‘tri-gume’ strategiju i dobro je funkcionisalo. Bilo je važno da se sutra startuje sa prvog reda, jer je staza prilično prljava a to otežava preticanja. Videćemo šta će se desiti, očekujemo prilično tešku trku sa još višim temperaturama nego danas. Moji najjači rivali, Jorge i Valentino startuju sa drugog reda, pa se nadam da ću imati dobar start i dobru trku.“

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video