Marquez iznenađujuće do Moto3 pobede

Jack Miller (Red Bull KTM Ajo) i Danny Kent (Red Bull Husqvarna Ajo) jurili su ka pobedi, ali u poslenjem krugu odlaze preširoko i time omogućuju Marquezu da trijumfuje. Ovom pobedom Marquez ima 25 bodova prednosti u generalnom plasmanu na tri trke do kraja.

Marquez prolazi kroz cilj sa 0.357s prednosti ispred Vazquez koji je brilijantno vozio trku nakon starta sa 14. pozicije. Binder se popeo na podijum drugi put u svojoj karijeri uz osvojeno treće mesto u trci.

John McPhee (SaxoPrint-RTG) bio je četvrti, dok su Miller i Kent nakon kontakta u poslednjem krugu završili trku na petom i šestom mestu.

Italijanski trio Romano Fenati (SKY Racing Team VR46), Enea Bastianini (Junior Team Go&FUN Moto3) i Niccolo Antonelli (Junior Team GO&FUN), zajedno sa Alex Rinsom (Estrella Galicia 0,0), kompletiraju prvih deset vozača.

Trka se rano završila za Niklasa Aja (Avant Tecno Husqvarna Ajo), Hikari Okuboa (Hot Racing with I-Factory), Scott Derouea (RW Racing GP) i Sena Yamadu (Liberto Plusone & Endurance), koji su pali u prvoj krivini. Italijani Matteo Ferrari (San Carlo Team Italia) i Andrea Migno (Mahindra Racing) pali su tokom prvog kruga, ali je Ferrati bio u stanju da nastavi trku.

Alexis Masbou (Ongetta-Rivacold) pao je u 14 krugu ali je nastavio da vozi. Juanfran Guevara (Mapfre Aspar Team Moto3) pao je dok je jurio za vodećim vozačima.

Jakub Kornfeil (Calvo Team) i Jorge Navarro (Marc VDS Racing Team) pali su zajedno ali su obojica izbegla ozbiljne povrede. Miguel Oliveira (Mahindra Racing) doživeo je pad dok se borio za podijum. Luca Grünwald (Kiefer Racing) proklizao je i nastavio da vozi u poslednjim etapama trke.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video