Moto trke Priče iz boksa

Marquez izgubio od Bakera

Nakon što se na kraju prvog dana Marquez našao na prvom mestu Superprestigioa, u finalnoj borbi nije mogao da nadmaši Brada Bakera, koji je na kraju izašao kao pobednik.

Marquez je tokom kvalifikacija u subotu doživeo pad, ali ga to nije omelo da odveze vreme 12,327 sekundi, koje mu je osiguralo pol poziciju u Superprestigio klasi. Eliasovo ukupno vreme bilo je samo 0,103 sekunde, što je bilo dovoljno za drugo mesto. Xavi Vierge i Julian Simon zauzeli su pozicije tri i četiri, dok se Ricky Cardus našao na petoj poziciji.

Došlo je vreme za trkanje. U prve dve trke Marc Marquez je uzeo dve pobede, Xavier Simeon takođe. Alex Marquez je pao u prvoj, dok je u drugoj trci pobedio. Bilo je dosta padova, a na zemlji su se našli i Toni Elias i Maria Herrera, koja je morala da napusti trku usled dežeg pada. Mlađi Marquez je u prvoj finalnoj trci pobedio starijeg brata, ali je u drugom pao i omogućio Marcu da stigne do drugog, od ukupno četiri finala. Vierge je pobedio Marqueza u trećem, a Marquez je na kraju dominirao u završnoj trci Superprestigio klase.

U otvorenoj kategoriji i Baker i Mees su ostvarili duple pobede pre nego što su se našli u finalnoj trci. U prvoj finalnoj trci iznenadio je Japanac Ohmori koji je pobedio, dok su se Baker i Mees borili za poziciju tri. Njih dvojica su kasnije zauzeli prve dve pozicije u završnoj trci i tako stigli do finala.

U finalu su se sastali najbolji iz obe klase u trci dugoj 16 krugova. Baker je izleteo prvi odmah sa starta, dok su se Marquez i Vierge borili iza njega. Ubrzo su Mees i Marquez zajedno jurili Bakera, da bi četiri kruga pre kraja Marquez bio u borbi za prvo mesto. Baker je međutim igrao na iskustvo i pobedio Španca, dok je Mees zauzeo treću poziciju ukupno.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video