Marquez: Imamo još dosta posla da odradimo

Pobednik prvih deset trka prošle sezone, vladajući MotoGP šampion Marc Marquez je pao 49 poena iza lidera u šampionatu, Valentina Rossija.

Marquez je na poslednjoj trci u Mugellu(Italija)pao, i drugi put ove godine nije završio trku. Dok je njegov argentinski DNF(nije završio trku) bio praćen sukobom sa Rossijem, Marquez je u Mugellu skliznuo zbog problema sa rukovanjem.

Najveći nedostatak najnovije RC213V je zadnji grip, zbog kojeg se mladi Španac oslanja na prednju gumu tokom ulaska u ugao. „Kada se grip gume opustio, imao sam iste probleme kao i uvek: veliko klizanje na ulazu, bez podrške na zadnjoj, i onda sam vozio samo sa prednjom gumom“, rekao je on.

„Onda, u poslednjih nekoliko krugova prednja guma počinje da se kreće, i vi gurate 100% na svakom uglu. Možete je sačuvati s vremena na vreme, ali ne sve vreme.“

Marquez smatra da je uzrok karakter motora: „Ulazim u ćošak i motor se mnogo zaključava na zadnjoj.“ Ali, modifikacije motora nisu dozvoljene za Yamahe i Honde tokom takmičarske sezone, što ostavlja Marqueza da se nada i uzda u elektroniku i popravku šasije.

Elektronske promene nisu pomogle smirivanju motora na izlazu iz ugla u Mugellu, ali je Marquez predložio: „Ako ne možemo da promenimo motor, moramo da radimo na šasiji, kako bismo makar malo pokrili ovaj problem!“

Što se tiče naredne trke, koja je ovog vikenda, Marquez je izjavio: „Ovog vikenda idemo u Kataloniju, koja je moja domaća staza, i imamo mnogo posla da odradimo kako bismo pripremili motocikl. Imao sam dobre rezultate na ovoj stazi, prošle godine sam pobedio, tako da se nadam da ću to ponovo učiniti pred svojim fan klubom!

„Nadajmo se da ćemo imati dobru borbu, i dobru trku!“

 

Foto: www.foxsports.com

Video