Marquez i Pedrosa testirali RC213V za 2016.

Repsol Honda vozači Marc Marquez i Dani Pedrosa nastavili su sa testiranjem po izuzetno toplim uslovima na stazi Misano u Italiji.

Oba vozača provela su vreme radeći na svojim RC213V 2015 Hondama, kako bi poboljšali svoja bazna podešavanja a takođe su testirali i prototip nove mašine za 2016. godinu i izveštaji su bili pozitivni. Marquez je odvezao 81. krug i postavo najbolje vreme od 1’32.00. Pedrosa je odvezao 71. krug a njegovo najbolje vreme iznosilo je 1’32.66.

Marc Marquez: „Veoma sam zadovoljan sa protekla dva dana, obavili smo odličan posao na set-upu i sada se osećam komotnije. Posebno jutros kada je temperatura bila malo niža bili smo u stanju da pronađemo nešto sto je poboljšalo moj osećaj i sada moramo videti da li će to funkcionisati i na narednim stazama. Takođe sam probao prototip za 2016. otkrivši nešto dobro, ali sutra ćemo ga ponovo testrati sa gumama za narednu godinu što će HRC inženjerima dati više podataka za rad. U popodnevnim časovima temperatura staze bila je stvarno previsoka, ali ja sam zadovoljan tempom koji sam bio u stanju da zadržim čak i u ovim okolnostima. Suta nas očekuje još jedan težak dan a onda nekoliko zasluženih slobodnih dana!“

Dani Pedrosa: „Bila su to dva teška, ali produktivna dana testiranja. Mi smo zadovoljni jer smo mogli mnogo da radimo na trenutnom motociklu i pronalaženju podešavanja koje može biti dobra osnova za naredne trke. Bilo je teško raditi jer je bilo jako toplo ali ja sam zadovoljan. Takođe sam odvezao nekoliko krugova na prototipu motocikla za 2016. Bilo je važno obezbediti inženjerima određene informacije o smeru kojim se krećemo. Sutra ćemo ga ponovo testirati sa gumama za 2016. jer će ovaj motocikl morti da radi na njima!“

 

 

 

Foto: asphaltandrubber.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video