Marquez: „I dalje verujemo..“

Aktuelni MotoGP šampion i pobednik trke u Indianapolisu, Marc Marquez, se još uvek nada odbrani titule nakon što je u nedelju spasio devet poena u odnosu na Valentina Rossija, koji je vodeći u šampionatu.

Obojica, Marquez i Valentino Rossi su osvojili po tri trke ove sezone, s tim što je Marquez osvojio 70 od mogućih 75 bodova nakon preleska na staru, 2014 Hondinu šasiju, u Asenu.

Problem za Španca jeste to što su se njegove tri ranije trke završile bez bodova, što znači da je 56 bodova iza Rossija i 46 iza druge Yamahe, Jorgea Lorenza.

„Za mene je cilj da pobeđujem na trkama. Naravno, nisu u mojim rukama ostali rezultati na podijumu, to da je Jorge drugi, a Valentino treći,“ rekao je Marquez o svojim šansama za titulu. „Ali dobro, bili smo na 65 poena zaostatka, a sada smo na 56. Bliže smo. I dalje verujemo, ali moramo biti iskreni. Biće veoma teško.“

8 trka i mogućih 200 poena je ostalo, sa početkom u Brnu, što je sledećeg vikenda.

„Moj cilj je da uživam u voženju motocikla, osvajam trke, i ovde smo uspeli da pobedimo. Sada idemo u Brno, videćemo šta će tamo biti. Ukoliko se budemo borili tokom vikenda i ne budemo u stanju da pobedimo u trci, potrudićemo se da završimo na pobedničkom postolju.

„Znamo da obojica vozača Yamahe imaju zaista dobar tempo, i ako želimo da ih pobeđujemo ili da se borimo sa njima, moramo mnogo da radimo, na nekim stazama naročito.

„Biće teško zato što su obojica Yamahinih vozača stvarno jaka, danas sam pratio Jorgea mnogo krugova, u Asenu Valentina, i video sam da imaju zaista dobar potencijal. Posebno na ubrzanju na izlasku iz ugla. U svakom slučaju, mi radimo na ovoj oblasti, kako bismo se poboljšali.“

Marquez je pratio lidera trke Lorenza 24 od 27 krugova, a zatim je učinio svoj pobednički potez u prvoj krivini.

„Video sam 15 krugova pre kraja da je Jorge jak, i nisam bio u stanju da ga zaobiđem i napravim jaz. Zato sam odlučio da idem iza njega i napadnem na kraju. Uradili smo tako. Gurao sam mnogo u poslednjim krugovima, i srećni smo što smo pobedili u trci.“

Rossi je završio na trećem mestu, nakon tesne pobede nad Danijem Pedrosom.

Marquezova pobeda je bila 700. pobeda za Hondu u Grand Prix trkanju.

 

Foto: www.indystar.com

Video