Marquez i dalje traga za pravilnom ravnotežom motora

Marc Marquez je bio u prilici da posle četvrtog dana zimskog testiranja konačno sedne na motor za 2016. godinu. Kako je on naveo, motor je drugačiji po karakteru, ali je i dosta agresivniji prilikom ispoljavanja snage.

Dvadesetdvogodišnji Španac je u Jerezu u četvrtak testirao Magneti Marelli jedinicu i Michelin gume i tokom popodnevnih časova je izjavio kako je najviše problema imao sa viškom snage u niskim obrtajima.

„Danas sam ceo dan vozio Magneti Marelli“ počeo je Španac. „Uopšte nisam koristio Hondinu jedinicu već sam se fokusirao na Magneti Marelli. Već sada vidim da je rad na novoj softverskoj jedinici spor i da će nam za motor iz 2016. godine biti potrebna totalno drugačija mapa u odnosu na onu iz predstojeće sezone.“

„Motor ima potpuno drugačiji karakter. U petak ćemo testirati sa oba motora, ali mislim da smo svakako daleko od najboljih performansi koje se mogu izvući iz Magneti Marellija. Potpuno je drugačije. Prošlogodišnji motor je bio pun snage u vrhu, sa ovim je obrnuto, ali ne razumem način na koji se isporučuje obrtni momenat. Mi ga možemo redukovati, samo je potrebno pronaći optimum. “

Marquez je takođe rekao da je u sredu imao dosta zastrašujućih situacija sa Michelin gumama. Prednja guma je prema njegovim rečima i dalje problematična, ali Michelin radi na tome da se problem reši.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video