Marquez dvanaesti put

Marc Marquez je stigao do svoje MotoGP pobede, prvi put od avgusta, nadmašivši Rossija i Lorenza na vrloj stazi Sepang u Maleziji.

Nakon deset uzastopnih pobeda, Marquez je imao šest trka na kojima je samo jednom pobedio, a čak tri puta je padao. Marc je u Maleziji startovao sa prve pozicije, ali je nakon gurkanja sa Lorenzom, iz prve krivine izašao kao osmoplasirani. Lorenzo je situaciju bolje iskoristio i izašao je kao treći, iza Doviziosoa koga je ubezo obišao i Pedrose.

U poslednjoj krivini drugog kruga, Dani Pedrosa pada i Lorenzo zauzima prvu poziciju, ostavivši iza sebe Rossija i Marqueza. Prvu polovinu trke ova tri vozača su vozili u „voziću“, ali je nakon konstantnog pritiska Rossi konačno obišao Lorenza, a ubzo je to učinio i Marc. Italijan na Yamahi i Španac na Hondi su ubrzali tempo, dok je Lorenzo usporio i trku završio na sigurnoj trećoj poziciji.

Marquez ubrzo obilazi Rossija koji je do par krugova pre kraja vršio pritisak na španca, ali mu do kraja nije pošlo za rukom da ga obiđe. Pedrosa koji se nakon pada u drugom krugu vratio na stazu, doživeo je još jedan pad nakon kog se povukao iz trke.

Dovizioso koji je držao četvrtu poziciju je imao problema sa motociklom, te su ga do kraja trke obišli Stefan Bradl koji je završio četvrti, Bradley Smith peti, Pol Espargaro i Hernandez koji su završili na pozicijama šest i sedam, dok je Ducatijev fabrički vozač trku završio na osmoj poziciji.

Pol Espargaro se i posle loma kosti noge koji se dogodio juče i nakon kog je bilo sigurno da neće voziti trku, hrabro se borio i odolevao napadima Yonny Hernandeza i na kraju uspeo da stigne do sjajne šeste pozicije, dok je njegov brat u prvoj polovini trke doživeo pad.

Marquez se dvanaestom pobedom u sezoni izjednačio sa Mike Doohanom i ima šansu da nadmaši rekord već za dve nedelje, na poslednjoj trci sezone u Valensiji.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video