Marquez: „Danas sam mogao da vozim bez lekova ali sutra ću ih koristiti“

Posle impresivnog drugog mesta u kvalifikacijama za Veliku nagradu Španije, aktuelni MotoGP šampion nada se da će mu lekovi protiv bolova pomoći tokom trke.

Zvezda Repsol Honde operisao je povredu prsta pre tačno nedelju dana. Marquez je izbegao korišćenje analgetika tokom kvalifikacije i uspeo je da se vrati nakon pada na poslednjem treningu i obezbedi drugu poziciju na gridu iza Jorge Lorenza. Ključno za Merqueza je da će startovati ispred Valentina Rossija koji nakon njihovog sudara u Argentini ima 30 bodova prednosti.

„Pripremili smo tri seta guma za kvalifikacije, međutim, posle pada nisam želeo da forsiram i iskoristili smo samo dva para, ali nismo uspeli da uzmemo pol. Cilj je bio prvi startni red i uspeli smo, tako da sam veoma srećan zbog toga, ali mi takođe znamo da će sutra biti teška trka i biće teško odvezti 27 krugova. Danas sam mogao da vozim bez lekova ali sutra ću ih koristiti jer prst počinje da me boli posle nekoliko krgova,“ – rekao je Marquez.

„Jorge je zaista impresivan ovog vikenda i u ovom trenutku je jedan korak ispred nas. Sa Valentinom imamo sličan tempo, ali znamo da je on uvek bolji u trci. Naravno pokušaćemo da uradimo nešto na warm-upu ali ‘borba sa Yamahama’ za pobedu nije naš glavni cilj ovog vikenda. Najvažnije je da osvojim bodove i pokušam da se popnem na podijum.“

„Najveći znak pitanja za mene je moje fizičko stanje. Pokušaću da vozim malo laganije, dam sto posto, koncentrišem se i pokušam da ne mislim na prst.“

 

 

Foto: wholles.com

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video