Moto trke MotoGP

Marquez: „Bila je to teška nedelja“

MOTEGI, JAPAN - OCTOBER 09: Marc Marquez of Spain and Repsol Honda Team heads down a straight during the MotoGP Of Japan - Free Practice at Twin Ring Motegi on October 9, 2015 in Motegi, Japan. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)

Od prelaska u MotoGP 2013. godine, Marc Marquez vozač Repsol Honde nikada nije osvojio pobedu na Motegi stazi. Kiša je pala tokom jutra što je značilo da će se trka održati na mokroj stazi i Marquez je bio jedan od retkih koji je bio srećan što vidi kišu. Zbog povređene leve ruke, kiša je dobro došla Marcu jer je olakšala borbu na Hondinoj stazi smanjenjem intenziteta brzine i kočenja.

Trka nije bila laka ni za jednog MotoGP vozača jer je staza počela da se suši, gume za kišu počele su brzo da se troše i trka je za mnoge postala borba da se uopšte dođe do cilja. Sa preostale tri trke, Marquez je zvanično van konkurencije za titulu i on je sad fokusiran da godinu završi na trećoj poziciji.

Marc Marquez: „Bila je to teška nedelja. Po morkom, odmah posle warm-upa bilo je teško naći idealna podešavanja i nisam se osećao prijatno u potpusnosti. Napravili smo neke male promene za trku, tako da ne peuzmemo previše rizika, ali ja se nisam osećao dobro i na kraju smo završili četvrti. Moja ruka mi nije pravila previše problema po mokrom, po suvom je bilo malo teže. Sada nas očekuje Phillip Island, staza koja bi trebalo da bude bolja za nas i jedna je od mojih omiljenih. Takođe bih poželeo sve najbolje Alexu De Angelisu, svi smo uz njega.“

 

 

 

Foto: gazzetta.it

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video