Marquez: Biće zanimljiv šampionat

Vozač Repsol Honde, Marc Marquez očekuje ‘interesantnu’ šampionsku bitku nakon što je MotoGP svetski šampion potvrdio svoju treću, uzastopnu pobedu u premijer klasi u Ostinu, u nedelju.

Marqueza su ispratili Ducatijev Andrea Dovizioso i Movistar Yamahin Valentino Rossi da se vrati na pobednički put, nakon što je na otvaranju sezone u Kataru otišao preširoko u prvoj krivini i završio trku na petom mestu.

22-godišnjaku je laknulo sa rezultatom, nakon što se iskupio za svoju grešku na Losail stazi, i sa Dovizosom i Rossijem ponovo na podijumu, na američkoj stazi, Marquez oseća da će oba vozača juriti titulu ove sezone.

„Srećan sam zbog svoje pobede posle Katara – znamo da je ona bila greška u prvoj krivini (i osujetila njegove šanse za pobedu) – ali uvek imate znak pitanja u sebi“, rekao je on.

„Osećao sam se veoma dobro ovog vikenda, i bio sam zaista skoncentrisan na trci, ali je bilo teško u početku. Posle svih onih kiša staza se promenila, ali kada sam počeo da osećam kao i tokom treninga, krenuo sam da guram, napravio raskorak, i uspeo.

„Izgleda da će biti zanimljiv šampionat, jer su Valentino i Andrea zaista konstantni. Nakon onoga što se desilo u Kataru, mislim da je vreme da se vratim na vrh, i pokušam da povratim neke bodove, ali u svakom slučaju, srećan sam jer sa se osećao dobro na motociklu i ovaj rezultat nam daje samopouzdanja za sledeću trku“, dodao je on.

„Teško je uživati u ovoj pobedi, zato što već moramo da počnemo da razmišljamo o Argentini. Prošle godine je bila teška trka, zato što je bilo teško razumeti šljunak, ali je bio dobar vikend i mi ćemo pokušati da budemo konkurentni tamo.

„Naravno, to će biti teže nego ovde, ali ćemo pokušati da budemo jaki od prvog treninga.“

Marquez je rekao da ne može da razgovara o tehničkim problemima koje je imao u kvalifikacijama, ali je potvrdio da je danas koristio treći motor (od pet dozvoljenih za ovu sezonu) iz predostrožnosti.

 

Foto: www.thenewstribune.com

Video