Marquez do 13. pol pozicije

Marc Marquez će sutra startovati sa prve pozicije na trci u Maleziji, po trinaesti put ove sezone . Pritom je Marquez postao prvi vozač koji je spustio granicu od dva minuta po krugu na ovoj popularnoj stazi – 1.59,791.

Drugi vozač Repsol Honde, Dani Pedrosa, zauzeo je drugo startno  vreme sa zaostatkom od 0,182 sekunde za klupskim kolegom. Iz prvog reda će startovati i Jorge Lorenzo koji je vozio krug 0,412s sporije od Marqueza.

Trening je obeležila izuzetno velika temperatura – 35 stepeni je bila temperatura vazduha, a čak 50 stepeni je bilo na stazi.

Iz drugog startnog reda krenuće Stefan Bradl, Andrea Dovizioso i Valentino Rossi koji tokom celog treninga nije delovao zadovoljno.

Najbolji vozač otvorene klase, Aleix Espargaro, će sutra u 09:00 časova po centralnoevropskom vremenu startovati sa sedme startne pozicije. Treći startni red popunjavaju Crutchlow i Smith, a u prvih 10 se plasirao i Alvaro Bautrista.

Bautista i Hiroshi Aoyama su u Q2 stigli kao dvojica prvoplasiranih u Q1.

Pol Espargaro je propustio kvalifikacije usled loma noge koji je doživeo na jutrašnjem slobodnom treningu. Andrea Ianonne će propustiti ceo vikend usled povreda koje je doživeo u petak.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video