Mark Weber : Moj savršeni tim!

Posle 12 sezona i 9 pobeda u njegovoj karijeri u F1 Weber zna sve o uspešnim trkačkim timovima. Kako izgleda po njemu savršen tim? Ovde vam pružamo odgovor na to pitanje.

Vozači: Fernando Alonso i Mitch Evans
Fernardo je najkompletniji vozač na svetu. Ima izvanrednu raznovrsnost i dokazao se puno puta. Uzimajući u obzir koliko jako vozi, do sada je napravio i par grešaka. Mitch bi apsorbovao svo to iskustvo. Imao je neverovatnu juniorsku karijeru, neverovatno je brz. Alonso i Mitch su slični po visini i težini, što bi Adrian Newey zahtevao. Obojica su gladni, odlučni i besni. Savršen spoj.

Upravnik tima: Roger Penske
Bez sumnje, on je pravi. Ima odličan moralni kompas i strastven je. Trkači koji su vozili za njega se nisu žalili na metode koje je on primenjivao.

Menadžer: Davide Tordozzi
Bio je zadužen za logistiku u Ducati MotoGP i sam je bio vozač. Njegov menadžmentski posao je impresivan.

Šef dizajna: Adrian Newey
Poznat po tome što zna na koje oblasti da se fokusira, najbolji je u razgovorima sa vozačima kada je potrebno izvući maksimum bolida. Njegovi bolidi su generalno svi atraktivni, osim kada pravila zahtevaju ružne promene. Moje najlepše uspomene su na RB6, ali moj omiljeni bolid je upravo Adrianov i to FW14B.

Trkački inžinjeri: Pat Symons, Ciaron Pilbeam i Simon Rennie
Na čelu sa Adrianom, bili bi magnet za odlične inžinjere. Morao sam da izaberem ovaj trio, moje stare inžinjere, koji imaju savršen osećaj i ravnotežu izmedju modernih treninga i old-school osećaja koji je poteban vozačima.

Doba: Kasne 80-te i rane 90-te
Kada bi ovaj moj tim mogao da bira godine u kojima bi vozio, to bi svakako bilo na stazama iz ovog perioda, plus Sepang, kada je F1 bila izbalansirana sa trkama i sigurnošću. Formule su imale velike motore i široke gume. Sećam se zvuka tih motora, jako su pištali i vozači su morali da se namuče za volanom. Menjači su bili manuelni i staze su bile više tehničke, a krivine su bile zahtevnije.

Motor: 2003 BMW V10
Na Michelinovim slikovima, borili smo se sa Ferarijem ( Enzo Ferrari ),  Vilijamsom ( Sir Frank Williams) , Lotusom (Colin Chapman) i Brabhamom (Sir Jack Brabham).

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video