Marcus Ericsson i Sauber F1 tim od 2015. godine

Sauber F1 tim sklopio je saradnju sa Marcusom Ericssonom da u sezoni 2015 baš on bude prvi vozač ovog tima.

Šveđanin sa samo 24 godine stigao je u Formulu 1 u sezoni 2014, nakon četiri sezone provedene u GP2 šampionatu. Šef Sauber F1 tima Monisha Kaltenborn rekla je da je Marcus napravio dobar izbor uprkos tome što je situacija u Caterhamu bila jako teška.

„Zadovoljstvo nam je da objavimo ovu saradnju. Znamo da je Marcus jako ambiciozan momak. Nije mu bilo lako u prvoj sezoni ove godine u Formuli 1, međutim, on je ostao miran i konstantno se poboljšavao, uglavnom u poslednjih trkama.“, rekla je ona .

„Uvereni smo da je potpisivanje sa Marcusom nesto što može dati novi podsticaj timu.“

Ericsson je opisao svoju saradnju u 2015. sa Sauberom kao neverovatan preokret nakon problema sa Caterhamom.

„Iz veoma problematične nedelje sam iznenada dobio najbolji Božićni poklon ikada, koji mi je stigao nešto ranije“, izjavio je Marcus.

„Sauber mi je pružio poverenje, i to me čini ponosnim, jer je Sauber poznat kao jedan od najboljih timova u razvoju mladih vozača. To će biti veliki izazov i daću sve od sebe da se razvijem jos bolje kao vozač, a da deo izazova bude i da stavitmo Sauber na nivo koji mu pripada.“

Sauber trenutno ima dva aktivna vozača Adriana Sutila i Estebana Gutierreza i kao rezervu Gido van der Gardea.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video