Marciello oduševljen napretkom Ferrarija

Ferrarijev razvojni vozač Raffaele Marciello je rekao da je mogao videti korake koje je Scuderia preduzela kako bi postali glavni izazivač Mercedesu u ovoj godini F1 svetskog šampionata, nakon što je proveo dan sa novim SF15-T u Barseloni.

Samo dva dana nakon što je španski Grand Prix zatvoren, Marciello je bio za volanom najnovijeg Ferrarija za prva dva testiranja u sezoni na stazi u Kataloniji.

Tokom jutarnjeg treninga Italijan je prikupljao podatke koji se odnose na novi aerodinamički paket automobila, pre postavljanja drugog najbržeg vremena od 1m 26.648s iza Mercedesovog Nica Rosberga.

Sa 54 krugova pod pojasom, pre pauza za ručak, Marciello se nakon toga vratio na stazu kako bi radio na evaluaciji podešavanja u popodnevnih satima. Bez poboljšanja svog jutarnjeg vremena, našao se na trećem mestu iza Marcusa Ericssona, ali za razliku od Šveđanina, nije stigao da okrene krug na mekim Pirelli gumama.

„Iako sam prvi put vozio auto, imam veoma pozitivne utiske, s obzirom da ima dosta više gripa u odnosu na GP2 automobil, koji sam navikao da vozim“, Italijan je izjavio, „Mislim da je tim uradio dobar posao – poslednji put kada sam radio test, to je bilo u Abu Dabiju prošle godine, i definitivno veliki napredak je napravljen od tada.

„Sada ćemo analizirati veliku količinu podataka koje smo prikupili na novom aerodinamičkom paketu koji smo koristili prošle nedelje, kako bismo dodatno poboljšali naš rad. Za mene je divan osećaj da sam u Ferrariju, pogotovo kao Italijan, ali uvek morate držati svoje noge na zemlji, i koncentrisati se na ono što radite.“

Zvanički rezervni vozač tima, Esteban Gutierrez, preuzeće od Marciella u sredu, sa prebacivanjem Italijana na Sauber za drugi dan.

 

Foto: www.en.espnf1.com

Video