Auto trke

Mark Webber završava trkačku karijeru

„Naravno da je veliki korak da okačim kacigu o klin- ali mislim da je pravo vreme za mene. Kada malo ostarite promene vam se prioriteti i gledate stvari na drugačiji način. Kao i kada sam donosio odluku od svojoj F1 karijeri, lepo je da se po svojim uslovima oprostite od trkanja.“ Ovaj citat možete naći na zvaničnoj Facebook stranici Marka Webbera kao najavu za njegovo povlačenje iz WEC.
Trka 6 sati Bahreina biće poslednja trka na kojoj će se Mark Webber pojaviti kao vozač. Vozač Porchea je najavio da će se na kraju tekuće sezone WEC šampionata povući sa staze, međutim viđaćemo ga i dalje kao predstavnika Porchea.
Njegova nova pozicija podrazumeva konsultantske poslove u Porcheu, gde će svojim trkačkim iskustvom pomoći razvoj programa motosporta u fabrici u Stuttgartu. Devetostruki pobednik na trkama F1, pomoćiće i u izboru novih talentovanih vozača za Porcheove timove, kao i u obuci tih vozača za trke.
„Nedostajaće mi brzina i takmičenje. Međutim, želim sada da se povučem i veoma se radujem predstojećim zadacima. Porsche je brend koji sam oduvek voleo i zaista mi najviše odgovara.“ rekao je Webber pred saopštenje o povlačenju.
Šef FIA WEC Gerard Neveu je rekao „Ne možemo ne spomenemo doprinos Marka Webbera našem šampionatu, kako na stazi tako i van nje. Od prvog dana kada je kročio u naš paddock 2014. pa do danas, Mark u svemu što radi nikada nije dao manje od 100% svojih mogućnosti. Bio je stvarno sjajan ambasador WEC, i bilo je zadovoljstvo sarađivati sa njim. Nedostajaće nam u paddoku ali se nadamo da će nas posećivati.“

Video