Marc VDS i Redding prelaze u MotoGP

Tim će nastupati sa Honda RC213V motorom sa fabričkim specifikacijama u MotoGP Svetskom šampionatu, Scott Redding se vraća u tim i predvodiće napad na MotoGP šampionat 2015. i 2016. godine.

Šef tima Michael Bartholemy prokomentarisao je: “Želeo bih da kažem veliko hvala svima koji su nam pomogli da postignemo naš cilj, a to je trkanje u kraljevskoj MotoGP klasi, sa očigledno najkonkurentnijim motorom na raspolaganju. Bez njihove pomoći, kao i stalne podrške Marc van der Straten, ovaj korak bi bio za nas samo san, a sada je realnost. Očigledno je da se radujemo povratku Scott Reddinga naredne godine, ali naš fokus sada mora biti na Moto2 Svetskom prvenstvu gde trenutno naši vozači vode u šampionatu”.

Marc van der Straten, predsednik Marc VDS Racing Team izjavio je: “Velika je čast što sarađujemo sa Hondom na najvećem nivou moto-sporta, pogotovo jer smo relativno nova ekipa u Gradn Prix padoku. Uprkos što smo tek stigli, mislim da smo sasvim jasno pokazali da smo ovde da se trkamo i pobeđujemo, što verujem da je i Hondina filozofija. Uzbuđen sam zbog ovog projekta, naročito što se u Marc VDS vraća Scott Redding, sa kojim smo uživali u dugoj i uspešnoj saradnji”.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video