Marc VDS predstavio tim za 2015.

Estrella Galicia Marc VDS tim predstavio je u Madridu svoju postavu za 2015 u MotoGP, Moto2, Moto3 i CEV šampionatu.

Za Reddinga je jasno da dolazi sezona u kojoj će se on suočiti sa mnogo većim pritiskom, ali englez izgleda opušteno dok se priprema za svoju prvu MotoGP sezonu za upravljačem motocikla fabričkih specifikacija pošto je do sada vozio Hondu otvorene kategorije za Gresini.

„Motocikl izgleda veoma lepo i jako sam srećan što imam priliku da se vratim i imam fabrički motocikl ispod sebe,“ – rekao je Redding. „Zima nije bila teška ali je bila zanimljiva. Znamo da prva trka sezone nije u Sepangu tako da radimo sve dok se približavamo Kataru da tamo budemo u dobroj poziciji. Naporno ćemo raditi kako bismo napredovali i bili sve brži i brži kroz sezonu i pokušali da se popnemo da podijum.“

Redding je istakao napredak ostvaren tokom zime kao ključni razlog za optimizam.

„Dobro se osećam na motociklu i veoma sam zadovoljan. Mislim da je posao koji smo obavili stvarno dobar. Kada pogledate Valensiju imali smo više od tri sekunde zaostatka,na poslednjem testu preko dve a danas 1.5s tako da smo sve bliži i bliži i napredujemo što je i naš cilj. Tim je fenomenalan i ja još uvek ne mogu svima da se zahvalim sbog svega ovoga.“

U Moto2 klasi tim će ponovo težiti ka osvajanju šampionata, jer tim počinje Moto2 sezonu sa Tito Rabatom favoritom  i braniocem titule. Rabatu će se pridružiti Alex Marquez aktuelni šampion Moto3 klase kome je cilj da se ugleda na svog brata koji je bio šampion 2012. godine.

U Moto3 klasi nova saradnja timova donela je veoma jaku kombinaciju jer su se udružili Fabio Quartararo i Jorge Navarro. Quartararo je osvajao španski CEV šampionat poslednje dve godine i došao je u Svetski šampionat kao naj najavljivaniji novajlija godine.

Govoreći na promociji Quartararu je stalo da umanju očekivanja i govorio je da će se fokusirati na učenje što je više moguće u svojoj prvoj sezoni.

„Testiranje je dobro prošlo i već imamo dobra bazna podešavanja tako da se radujem početku sezone i ne postoji nikakav pritisak na mene, ja samo želim da dam najbolje od sebe,“ – rekao je Quartararo.

001
002003 Foto: mcn.com

 

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video