Marc Marquez zasluženo prvi

U veoma neizvesnom kvalifikacionom treningu u Austinu u Teksasu, Marc Marquez zauzeo je prvo vreme u poslednjem i jedinom krugom koji je vozio.

Poslednje minute treninga obeležilo je gašenje Honde Marca Marqueza, ali je Španac imao sreće da mu se to dogodilo na startu, tako da je imao vremena da dotrči do boksa, uzme drugi motor, uđe nekoliko sekundi pre kraja treninga u brz krug i ostvari ubedljivo najbolje vreme.

Andrea Dovizioso koji je imao najbrže vreme do samog kraja treninga krenuće sa prve startne pozicije, a iz prvog reda će startovati i Yamah, što znači da u prvom startnom redu imamo tri različita proizvođača.

Valentino Rossi predvodiće drugi startni red iz kog će startovati i Crutchlow i Redding. Iannone i braća Espargaro, Pol i Aleix krenuće sutra iz trećeg startnog reda.

Smith, Petrucci i Vinales zauzeli su poslednje tri pozicije na Q2.

Pogledajte i kompletne rezultate kvalifikacionog treninga.

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video