Marc Marquez oborio rekord na Sepangu

Marc Marquez odvezao je danas najbrži MotoGP krug ikada na Sepang stazi u Maleziji.

U hladnim uslovima prvih sati današnjeg testiranja Marquez je pokazao senzacionalan nastup i odvezao krug za 1.58.867 tokom svog osmog kruga.

Time je oborio sopstveni rekord od 2.01.150 koji je postavio na svom putu ka osvajanju Malezijskog GP-a u oktobru prošle godine.

U vreme kada je ostvario gotovo sekundu prednosti u odnosu na ostale na stazi, krajem dana jedino je njegov Repsol Honda timski kolega Dani Pedrosa uspeo da prepolovio njegovu prednost na manje od 0.5s.

Pedrosa je imao jednako impresivan dan na novom fabričkom RC213V 2015. Postavio je odlično vreme od 1.59.006 i završio samo 0.139s iza Marqueza.

Ali on je zapao za oko tokom vožnje brzih i konstantnih 20 krugova simulacije trkanja. Njegovih prvih 10 krugova bili su u okviru vremena od 2.00 i čak ni Marquez nije mogao da ga prati.

 

times

Foto: shoei-europe.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video