Marc Marquez najbrži u Aragonu

Nova pol pozicija za Marqueza govori da je to njegova 11. pol pozicija u 2014. godini i ukupno 20. u MotoGP.

Marquez je vodio sa 0.362s prednosti i oborio prošlogodišnji rekord., ali se Pedrosa umešao i privremeno se našao na pol poziciji sa vremenom od 1’47.549 s, ali Marquez odgovara u poslednjem krugu. Marquez je bio brži za 0.617s od svog ličnog rekorda iz 2013. godine.

U prvom startnom redu nalazi se i konstantno impesivan Andrea Iannone (Pramac Racing) koji ima novi GP14.2 motor i ostvario je vreme malo manje od pola sekunde sporije od Marqueza.

U drugom startnom redu nalazi se rookie Pol Espargaro (Monster Yamaha Tech3), Cal Crutchlow (Ducati Team) i Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) za koji se italijan izborio korz Q1.

Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) nalazi se na čelu trećeg startnog reda tj na sedmom mestu sa 1.059s zasotatka za Marquezom. Stefan Bradl (LCR Honda MotoGP) i Andrea Dovizioso (Ducati Team) koji je imao pad, popuniće treći red.

Aleix Espargaro (NGM Forward Racing) nije zadovoljan jer ga je drugi vozač “isekao” i našao se na desetoj poziciji

Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) pao je na tri minuta do kraja kvalifikacija i nalazi se na 11 poziciji na gridu, a Dovizioso (Ducati Team) je pao minut kasnije. Hector Barbera (Avintia Racing) kvalifikovao se kao 12.

Nicky Hayden (Drive M7 Aspar) zauzeo je 18. poziciju u Q1 nakon njegovog povratka u Grand Prix ovog vikenda, dok je Karel Abraham (Cardion AB Motoracing) imao veliki pad pri kraju Q1 i završio na 17. poziciji.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video