Marc Coma se povlači iz takmičenja

Legenda i petostruki osvajač Dakar relija Marc Coma objavio je da se povlači iz aktivnog takmičenja kako bi postao sportski direktor ove manifestacije.

Coma koji je osvajao Dakar u kategoriji motocikala 2006, 2009, 2011, 2014 i 2015, radiće zajedno sa direktorom Dakara, Etienne Lavigneom.

38-godišnji Španac je šest puta osvajao cross-country svetski šampionat, takmičio se na Dakaru 12 puta, sedam puta se peo na podijum i osvojio ukupno 25 etapa.

Coma je vodeći u ovogodišnjem cross-country svetskom šampionatu, ali je rekao da je Sardegna reli vožen prošlog meseca njegov poslednji.

„Povlačim se jer mislim da je pravi trenutak za to,“ rekao je vozač KTM-a u saopštenju. „Nakon 12 Dakara moram biti iskren prema sebi i onima koji su me podržali“

„Fer je da stanem. Moja sportska karijera je gotova. Istina je, u januaru sam rekao da ću se boriti za svoj šesti Dakar. Šta se promenilo? Imam priliku da vratim sve što mi je Dakar dao.“

„Nadam se da ću moći sve da vratim iz druge perspektive.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video