Manor od naredne godine prelazi na Mercedesove motore

Od naredne sezone ovaj mali tim imaće u svojim bolidima jedne od najmoćnijih agregata na gridu.

Manor ove godine koristi staru specifikaciju Ferrarijevih agregata, ali ipak naredne sezone to će biti mnogo bolja priča jer će ovaj tim u svojim bolidima imati trenutnu specifikaciju Mercedesovih agregata.

„Posle određenih razgovora i selekcije dobavljača motora, na kraju ipak smo se odlučili da ovaj naš dugotrajni projekat nastavimo sa Mercedesom. Zbog toga naš bolid za narednu sezonu će pretrpeti određene promene. On je uveliko u vazdušnog tunelu ali ćemo zbog ovako jakog dobavljača motora moći da imamo i agresivniji pristup.“

„Sa druge strane, želim da se zahvalim Ferrariju na podršci u poslednjih dve godine. Sa njima smo imali lepih trenutaka, posebno u Monaku kada smo zabeležili poene. Jednostavno nismo mogli da se naredne godine vratimo na grid ako nemamo dobrog dovaljača motora i mogućnost da se skoncetrišemo na razvoj bolida.“ kazao je šef tima John Booth.

foto: manorf1team.com

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video