Manjak sreće za Rakića na Slovakiaringu

Đorđe Rakić, vozač klase 125 SP, sa svojim novim timom AMKK Vojvodina proveo je prethodni vikend na Slovakiaringu, stazi u Češkoj na kojoj je vožena prva trka Alpe Adria šampionata. Sa mladim Rakićem u klasi bilo je 19 motora njegove klase i još 10 motora Moto3 klase.

Đorđe je na kvalifikacijama doživeo pad, ali je vreme koje je vozio bilo dovoljno za 13. startno mesto u trci, odnosno 7. startno mesto u klasi. Na prvoj trci Đorđe, koji je na put otputovao zahvaljujući svojim sponzorima MASS Company, Plattner moto & marine i Moto savez Vojvodine, osvojio je 19. poziciju u trci, odnosno 11. mesto i vredne poene u klasi 125 SP.

Druga trka koja je vožena u nedelju, mladom novosađaninu donela je bolji rezultat, ali i veću glavobolju sa motorom. Đorđe je tokom celog vikenda imao problema sa motorom, ali nije dozvolio da ga to odvoji od staze. Druga trka Rakiću je donela deveto mesto u klasi.

U ukupnom plasmanu Đorđe zauzima devetu poziciju sa 12 osvojenih poena. Prvi u klasi je očekivano Danilo Digiorgio, ispred Denisa Petrića i Radeka Lamicha.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video